De Overmolen goes green

Al enkele jaren zet De Overmolen via het project ‘Patrimoniumbeheer’ intensief in op milieubesparende maatregelen. In 2017 en 2018 vervingen we reeds de ramen en de verwarmingsketels in ons gebouw in de Hovenierstraat te Koekelberg.

Dit jaar gingen we een nieuwe uitdaging aan en kozen we resoluut voor zonnepanelen. Op 9 maart 2020 werd het startschot gegeven op de Sint-Jorissite in het centrum van Brussel. De installatie van 273 zonnepanelen stond er op de planning.

Concreet werden 93 zonnepanelen geplaatst op de daken van de toekomstige CO-KOT studio’s. Die panelen zullen op termijn in de elektriciteitsbehoefte voorzien van zowel de studio’s als onze nieuwe burelen. De 180 andere zonnepanelen werden geplaatst op alle platte daken van de Sint-Jorissite. Die verwezenlijking is te danken aan de investering van de vzw Parochiale Werken OLV Goede Bijstand.

De installateur werkt ook in deze Covid-19 tijden verder. In de week van 30 maart werd gestart met de plaatsing van 88 extra panelen op het dak van ons gebouw in de Hovenierstraat.

Alles samen vertegenwoordigt dat 60 000 Wp aan elektriciteitsproductie, met een jaarlijkse opbrengst van 73000 Kwh. En dat heeft uiteraard een positieve impact op zowel ons elektriciteitsverbruik als onze ecologische voetafdruk.

Jaarlijks zullen we 10 000 kg CO² minder in de lucht jagen, wat overeenkomt met de uitstoot van een auto die 60 000 km rijdt of de zuiveringscapaciteit van 35 bomen. Het staat als een paal boven water: ook in deze buitengewone omstandigheden blijft De Overmolen streven naar duurzaamheid.