Vliegende start voor ons vrijwilligersproject

In september startte ons nieuwe vrijwilligersproject, Gezelschap en Aanwezigheid van Ouderen. En dat ging niet onopgemerkt voorbij: Helena, die het project in goede banen leidt, heeft intussen een divers team van 13 vrijwilligers om zich geschaard.

Wat bindt hen ? Eén doel: zich inzetten tegen de eenzaamheid bij ouderen. En dat doen ze in acht talen: Nederlands, Frans, Engels, Lingala, Turks, Arabisch, Spaans en Italiaans. Een enorme troef in het multiculturele Brussel.

En daar blijft het niet bij. Elke week melden nieuwe vrijwilligers zich aan. Allen met een warm hart voor ouderen. Vijf ouderen maken al deel uit van het project. En ook hun aantal groeit dankzij de banden van De Overmolen in de sociale sector en de aanwezigheid op netwerkmomenten.

Wat ons is bijgebleven? Dat er een enorme behoefte is aan aanwezigheid bij anderen. Maar ook dat velen hun tijd willen doorbrengen met ouderen. En dat matcht. “Ze is fantastisch,” jubelde een dame na het eerste contact met een vrijwilliger. Het tweetal heeft elkaar echt gevonden.

Wil jij vrijwilliger worden? Of ken je ouderen in Brussel die behoefte hebben aan aanwezigheid en gezelschap? Aarzel niet en neem contact op met helena.janssens@deovermolen.be.