Wanneer Kompanie houvast biedt

Claudette Everaert is een kwieke dame. Goedlachs, dynamisch en helemaal mee met de nieuwste technologie. Terwijl ze toch al meer dan tachtig jaar op de teller heeft staan.

Alleen haar lichaam wil niet altijd meer mee. Ze verliest gemakkelijk haar evenwicht. Twee jaar geleden durfde ze daarom nog maar amper naar buiten te gaan. Haar huis voelde plots aan als een gevangenis.

Een jaar geleden kwam Kompanie@home in haar leven. Een klein mirakel, zo noemt ze het zelf. Onze medewerkers bieden haar houvast. Letterlijk, als ze met haar gaan winkelen of wandelen. Zo durft Claudette opnieuw naar buiten. Haar huis is weer een rusthaven, zoals het hoort.

Ook figuurlijk krijgt ze steun van onze medewerkers. Een babbeltje hier, een oppeppend woordje daar… het zijn kleine gebaren die een groot verschil maken.

Ze verleent ook steun aan Kompanie@home. Zo leert ze Yolanda, een van de Kompanie’ers, haar administratie doen op de computer. Yolanda helpt haar op haar beurt dan weer met haar Engels.

Zo is een wisselwerking ontstaan. Een verrijking voor beide dames. Of, om het met de woorden van Yolanda te zeggen: “De belangrijkste dingen in het leven kun je niet met geld mee kopen. Mijn ervaring bij Kompanie@home was één van die dingen.”

Ken je iemand die ook op zo’n ervaring zit te wachten? Neem een kijkje op de Kompanie@home-pagina.

 

– Interview en foto met dank van Yolanda Seatto Cole –