Prettig nieuwjaar !

“Het is gebeurd,” zou Erik Van Looy zeggen nu we met ons allen een nieuw jaar hebben mogen verwelkomen. 2017, dat was een bewogen maar ook een ongelooflijk boeiend jaar voor De Overmolen. Welke hoogtes of laagtes we op onze weg ook ontmoeten, de sociale doelstellingen verliezen we nooit uit het oog! Op welke grote gebeurtenissen kan De Overmolen terugkijken?

 

Het eerste trimester was er vooral goed nieuws voor de klusjesploeg: met maar liefst drie grote werven in het vooruitzicht kon ze haar ervaring heel wat bijspijkeren. Zo werd dankzij hun noeste arbeid de keuken van PAG-ASA volledig herschilderd, kregen de muren van Minor-Ndako een hele opfrissingsbeurt en kon Child Focus ten slotte verhuizen naar een gloednieuw kantoor.

Een bijzondere mijlpaal voor onze vzw was ongetwijfeld de complete make-over van het huismerk, waar een in het oog springend logo, levendige kleurcombinaties en een compleet vernieuwde website het gevolg zijn. Voortaan straalt De Overmolen haar dynamische karakter ook echt uit!

Ook voor De Kleppe was het een voornaam jaar. Zij stelden gedurende een volledige dag hun deuren open voor het publiek. Een ongezien succes, want maar liefst 600 personen namen deel aan een van de vele activiteiten die De Kleppe voor de gelegenheid op het getouw had gezet. Daarnaast bouwde De Kleppe verder aan haar uitstraling en kreeg ze meer dan 1600 vakantiegangers over de vloer, goed voor bijna 6400 overnachtingen!

Niet enkel de huisstijl kreeg een ware restyling, ook het gebouw in de Hovernierstraat had nood aan een opfrissing. Zo gezegd, zo gedaan! De oude ramen werden vervangen door modernere exemplaren.
Oktober stond dan weer volledig in het teken van 25 jaar De Overmolen, dat uitgebreid werd gevierd met een groots evenement in het prachtige gebouw van Wiels. En het resultaat mocht er zijn: tevreden gezichten, gezellige sfeer en een unieke blik achter de schermen van De Overmolen. Dat laatste was mogelijk dankzij een knappe documentaire waar onze vzw en al haar zonen en dochters centraal staan.

Dynamisch personeel in OVM

2017 werd goed ingezet, en dat was volledig de verdienste van Lejo, onze specialist ter zake als het gaat om ict- of patrimoniumzaken. Een echte aanwinst voor De Overmolen dus!

De start van de zomer werd gekenmerkt door de komst van twee nieuwe werkkrachten: Mohammed en Sifdin. Sindsdien maken deze twee stoere kerels deel uit van onze enige echte klusjesploeg.

Het is niet lang wachten op alweer nieuwe gezichten, want tussen september en oktober mogen maar liefst drie nieuwe mensen verwelkomen. Het gaat om Isolina, Suleyman en Olivier, drie gedreven artikel 60-medewerkers die het beste van zich geven op het secretariaat in de Cellebroersstraat. Niet veel later vervoegt ook stagiair Gertjan ons inmiddels sterk ontwikkelde team, die gedurende drie maanden Lejo bijstaat in zijn opdracht. Ondertussen is hij uitgegroeid tot Lejo’s rechterhand.
Ook bij Kompanie@home bleef het niet stil. Hun ploeg kon op heel wat uitbreiding rekenen dankzij de komst van Rebecca, Dada, Rodrigue en Kankan. Daarnaast deden zelfs twee nieuwe instructeurs hun intrede, met name Dirk en Layla. In december moest de klusjesploeg echter afscheid nemen van medewerker Jean-Marc: zijn taak zat erop. Hij wordt vervangen door Franci, het nieuwste lid van het klusteam.

Laten we toch ook onze dappere vrijwilligers niet vergeten. Dirk, Chadli en Cheyenne helpen De Overmolen waar ze kunnen en dragen zo hun maatschappelijke steentje bij. Onze medewerkers van De Kleppe konden eveneens rekenen op de hulp van gedreven vrijwilligers. Daar verwelkomen ze trouwens binnenkort een nieuwe vrijwilligster. Niemand minder dan Tine Miet, die ruim een jaar voor De Overmolen heeft gewerkt, zal voortaan vrijwillig aan de slag gaan in ons favoriete vakantiecentrum.
2018 starten we in schoonheid met de oprichting van een nieuw project onder leiding van Billy. Hij zal job@ubuntu in goede banen leiden.

Wij wensen iedereen een mooi, warm en dynamisch 2018 toe!