Toekomstmuziek: liefde voor mensen en muziek

Sinds enkele weken is er een joviale medewerker te spotten bij Kompanie@home. Het is niemand minder dan Kankan Bayo, een immer goedlachse dertiger met een enorme passie voor muziek. Als artikel-60-medewerker staat hij Hakima en haar team bij om voor kwetsbare ouderen binnen de Brusselse context te zorgen. Via het OCMW kwam Kankan in contact met vzw De Overmolen: “Het OCMW heeft me doorverwezen naar De Overmolen omdat ik graag met ouderen werk.” zegt hij zelf. Een ideale kandidaat dus voor Kompanie@home! Maar waarom spreekt net deze doelgroep hem zo aan? Daarvoor laten we Kankan beter zelf aan het woord: “Wanneer ik werk met oudere mensen, dan is het net alsof ik mijn ouders of grootouders zie. Ik zie hun weerspiegeling in andere mensen.”

“Ik ben een veelzijdige muzikant”

Voor Kankan is zijn nieuwe job dus gedeeltelijk ook zijn hobby. Zijn allergrootste passie draagt hij echter op aan de muziek. “Ik speel djembe en maak al jaren onderdeel uit van een eigen muziekgroep.” klinkt het. Met zijn groep Zanzibar heeft hij onder andere al het podium gedeeld met Brusselaar Renaud Patigny en beperkt hij zich daarnaast niet tot de landsgrenzen om zijn muziektalent met anderen te delen.

Dromen in Guinee

Verrassend is ook dat Kankan zijn muziek al vaak in kleuterscholen heeft gebracht. “Ik ben een veelzijdige muzikant.” lacht hij. Kinderen leren hoe ze met een djembe muziek kunnen maken is iets dat hij maar al te graag doet. Naast zijn passie voor muziek is ook zijn liefde voor de medemens diepgeworteld. Zo bestaat een van zijn grote dromen erin om een weeshuis of woonzorgcentrum op te richten in zijn thuisland Guinee, waar dergelijke instellingen geen evidentie zijn. Of het nu dus gaat om kleuters of ouderen, voor Kankan ligt het lot van zijn medemens nauw aan het hart!