Kompanie@home neemt deel aan Vrijwilligersmarkt

Op 10 maart organiseerde Steunpunt vrijwilligerswerk Brussel de 3de editie van Vrijwilligersmarkt Superdivers en ook wij namen eraan deel.

De opzet is eenvoudig: we ontmoeten kandidaat-vrijwilligers die beschikken over een beperkte of geen kennis van het Nederlands, maar die wel een portie enthousiasme hebben om het te leren. Ideaal voor Kompanie@home!

Het was dan ook een zeer productieve dag voor ons. Zo stelden we ons nieuw vrijwilligersproject voor en ontmoetten we heel wat geïnteresseerden. In totaal schreven zich een dertigtal personen in voor de infosessies eind maart. Omwille van de maatregelen inzake COVID-19 konden die jammer genoeg niet plaatsvinden. De deelnemers zullen daarom op een later tijdstip persoonlijk gecontacteerd worden.

Het is alvast mooi om te zien dat zoveel mensen zich willen engageren voor de ouderen in de samenleving. Bovendien is het voor Kompanie@home zelf ook een meerwaarde om vrijwilligers van een andere origine te verwelkomen.

Het project leeft duidelijk onder de mensen. We voelden vanuit verschillende hoeken een grote interesse, zowel van kandidaat-vrijwilligers als van onze Vlaamse minister Benjamin Dalle (Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media).