Kompanie@Home : Interview met Natascia Cool

Natascia Cool is één van onze inwoners op de Sint-Jorissite. Ze is 50 jaar en lijdt al bijna 20 jaar aan hemiplegie, een verlamming aan de linkerkant van haar lichaam. Deze ziekte dwong haar hulp te zoeken voor sommige alledaagse taken, zoals aardappels schillen. En dat is belangrijk want ze heeft een passie voor koken, alsook voor nieuwe talen leren. Ze gaat ook graag zwemmen en wandelen.

Sinds enkele weken doet Natascia beroep op de diensten van Kompanie@Home. Ze kende De Overmolen al bij naam, maar leerde de organisatie nog beter kennen tijdens de opendeurdag op 21 juni. En ze was snel geïnteresseerd.

Wat ze het leukst vindt aan Kompanie@Home is hun stiptheid, zowel om haar te bezoeken als om te vertrekken. Alle medewerkers zijn heel competent. Het is aangenaam gezelschap en ze helpen haar de eenzaamheid te breken. Maar ze zijn er ook voor de dagelijkse activiteiten zoals koken of een kappersbezoek. Maar ze zijn er niet voor huishoudelijke taken benadrukt Natascia.

Op dit moment krijgt ze voornamelijk bezoek van Maduri. En Kankan heeft ze ook al leren kennen. De bezoeken zijn normaal, van 10u tot 12u, elke maandag en woensdag.
Ze zou Kompanie@Home van harte aanbevelen aan iedereen die nood heeft aan gezelschap en ondersteuning. En dit heeft ze ook al gedaan bij een vriend en haar ouders!

Interesse? Contacteer ons via info@deovermolen.be

 

Interviewer : Isolina Perez Fernandez