Feestelijke 1 september viering op de Sint-Jorissite

De Overmolen vzw  trakteerde op 1 september zijn medewerkers, partners, bewoners en werkmannen op een feestelijk ontbijt. Vanaf 11 uur was iedereen welkom  op de zonnige binnenkoer om samen te genieten van wat lekkers. Vanwege covid-19 was het dit jaar een atypische viering, met mondmaskers en voldoende afstand, dat weerhield de deelnemers echter niet om er volop van te genieten.

Voorzitter Johnny De Mot opende het feest met bemoedigende woorden: “Vandaag is voor kinderen het nieuwe schooljaar gestart. En ook wij willen in de site met een feestelijk gebeuren het werkjaar openen. Dat is een traditie. En kijk, Covid-19 maakt het ons wat moeilijker dit jaar en anders. Maar het is niet Covid-19 die de Sint-Jorissite en De Overmolen klein zal krijgen.”

De speech luidde niet alleen de start van het nieuwe werkjaar in, het was ook de perfecte gelegenheid om een belangrijke gebeurtenis te eren. De Sint-Jorissite viert zijn tweehonderdste verjaardag. En om dat te vieren, is er een nieuw aangelegde tuin en huldigen we ook de de stille hoek met de olijfboom in. Heel wat moois om te bewonderen, wat de site in zijn jubileumjaar verdiend.

Ten slotte kreeg ook de klus- en renovatieploeg een verdiend applaus. Ondanks covid-19 werkte ze gestaag verder aan het project Co-KOT BXL, wat betekent dat de geplande 11 appartementen vanaf begin oktober helemaal afgerond zijn. Dan kunnen zowel studenten als jonge nieuwkomers er hun intrek nemen. De werkmannen van Brioval, Casanovo, Atelier Groot Eiland en Electro Zwijsen ondersteunen ons in het project, en kregen dus ook een bedankje. Als laatste in het rijtje werd onze tuinman en bewoner Christian geloofd voor zijn dagelijkse inzet.

Na de mooie woorden ontving iedereen zijn ontbijtpakket met lekker seizoenfruit, knapperige chocoladekoeken en andere lekkernijen. Op veilige afstand genoten we zichtbaar van elkaars gezelschap. Na een lange periode dat we allen in ons kot moesten telewerken, was het een hartelijk weerzien.