De werkzaamheden bij Co-kot BXL zijn bijna afgerond

De voorbije maanden is er intensief gebouwd aan ons nieuw cohousing project Co-Kot BXL. Op de zolderverdieping van het hoofdgebouw van de Sint-Jorissite komen elf studio’s met mezzanine (26 m2) voor jonge nieuwkomers en studenten. Naast de individuele studio’s komt er ook een gemeenschappelijke ruimte. Eén studio wordt volledig rolstoeltoegankelijk.

De nodige werkzaamheden zijn vlot verlopen, en ook voor de komende afwerking zit men op schema.

Zowel de ruwbouw, als de isolatie- en pleisterwerken zijn al volledig afgerond. De elektriciteit- en loodgieterijwerken worden momenteel afgewerkt. En ook onze eigen klus-en renovatieploeg zit niet stil. Ondertussen zijn ze al gestart met de nodige schilderwerken. Zodra die karwei is gedaan, kunnen de vloeren, badkamers en keukens worden geplaatst. Daarna staan de laatste afwerkingen op de planning.

Alvorens we die installaties konden inplannen, moest er achter de schermen nog een belangrijke beslissing vallen. Na heel wat wikken en wiggen, kozen we half juni het meest geschikte keukentype. Het budget van die investering is hoger uitgevallen dan voorzien, en dus zoeken we op korte tijd mensen die Co-Kot BXL willen sponsoren.

Schenk vandaag nog klein keukenmateriaal (50 euro), een kraan (100 euro), spoelbak (200 euro) of oven (300 euro) via onze projectrekening. Zo garanderen we zeker een warm nest voor kwetsbare jongeren.

Benieuwd naar de impact van je giften voor dit project? Lees dan zeker het verhaal over de positieve gevolgen van een gelijkaardig project in Aalst. We kijken er alvast naar uit om ook op de Sint-Jorissite nieuwe bewoners te verwelkomen

Vanaf 15 juli 2020 is er zowel een kijkstudio als de rolstoeltoegankelijke studio open voor publiek. Studenten die interesse hebben kunnen contact opnemen met lieve.roef@odisee.be. Meer info over het concept, prijs, faciliteiten, e.d. vind je hier.