Doelgroepmedewerkers leren ook Nederlands

De Overmolen biedt haar medewerkers in een werkervaringstraject de kans om ook Nederlandse taalcursus te volgen tijdens hun werktijd. Het biedt deze mensen meer perspectief om na hun periode bij de Overmolen ook hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen.

Suleyman: “Ik denk dat ze een goede methodologie hebben, ze vragen om Nederlands te oefenen met interactieve spelletjes tussen ons. En het stelt je in staat om andere mensen te leren kennen. Het is een geweldige manier om onze mondelinge en luistervaardigheden te trainen, maar het is ook leuk”.

Olivier: “Van alle opleidingen die ik heb gevolgd, beschouw ik het als een van de beste. Vergeleken met lager, secundair, Brussels onderwijs… De school is echt goed. Het is echter belangrijk om te weten dat er zelfdiscipline nodig is om goed te leren en vooruit te komen en niet te verwachten dat onze hand wordt vastgehouden.”

Isolina: “Van mijn kant vond ik het erg grappige leraar die zijn werk ter harte neemt – Hij zingt en maakt grapjes in het Nederlands, is een beetje een clown… Er is een goede sfeer en ik ga graag naar de klas, dus ik vind het leuk. Het is belangrijk voor mij omdat ik meestal niet erg studentgericht ben.”