Voorstelling nieuwe werkneemster Dada

Maak kennis met Dada Kambaji, onze nieuwste werkkracht. Deze vrolijke dame is enorm opgetogen dat ze het team van De Overmolen mag vervoegen: “Ik wilde absoluut hier werken en nergens anders.” klinkt het bij haar. En wij? Wij zijn natuurlijk meer dan blij om de enthousiaste Dada in ons team te mogen verwelkomen!

Dada is een alleenstaande moeder met drie trotse kinderen én een vriend. “In de toekomst gaat hij misschien wel mijn echtgenoot worden.” lacht Dada. Dan brengt ze het onderwerp over naar haar nieuwe baan bij De Overmolen, waar ze het team van Kompanie@home zal versterken. Naar eigen zeggen had ze meteen een positief gevoel toen ze de eerste keer langs kwam op kantoor voor haar sollicatiegesprek. De sfeer op het bureau, het welkomstpakket dat elke nieuwe werknemer ontvangt, het respect dat tussen de collega’s heerst: het zijn allemaal aspecten waardoor Dada zich hier meteen thuis voelde. Zelfs het gesprek met de directie was vlot verlopen!

Mijn kinderen zijn trots op mij omdat ik aan het werk ben

De bewondering die Dada koestert voor De Overmolen maakt dat ze nergens anders wilde werken. Ze was zelfs zo vlijtig om een e-mail naar directeur Sofie Vancoillie en naar trajectbegeleidster Charlotte Lohisse te sturen om haar interesse voor het project Kompanie@home en de motivatie om daarvoor te werken nog eens in de verf te zetten. Het was voor haar dan ook spannend afwachten tot het OCMW haar uit haar lijden zou verlossen en haar het bericht zou geven dat ze wel degelijk geselecteerd was.

Een dolblije Dada startte midden oktober met haar gloednieuwe baan als medewerkster bij Kompanie@home. Aan het einde van haar allereerste werkdag stelde ze zelf voor om extra opleidingen te volgen zodat ze haar job nog beter zou kunnen uitvoeren. Van engagement gesproken! Door op bezoek te gaan bij de cliënten heeft Dada trouwens ontdekt dat ze eigenlijk heel graag met ouderen werkt. Zowel zijzelf als de cliënten van Kompanie@home gaan dus een heuglijke tijd tegemoet. En Dada’s drie deugnieten? Die waren natuurlijk supertrots op hun werkende mama!

Hakima Marbouh
Medewerkster Kompanie@home