Nadia: “De Overmolen is een springplank”

Soms verrassen mensen je. Zoals Nadia, die een tikkeltje verlegen bij De Overmolen binnenkwam als doelgroepmedewerker, en die twee maanden later zelf werk had gevonden in een boekhoudkantoor. Die transformatie heeft ze te danken aan De Overmolen, zegt ze zelf. “De Overmolen is een springplank.”

Vanwaar die onzekerheid? Voordat Nadia bij De Overmolen kwam, was ze al een hele tijd aan de slag geweest als boekhouder in een werkervaringstraject bij een boekhoudkantoor. Maar na haar moederschapsverlof kreeg ze te horen dat ze haar contract er niet kon uitdoen. Haar zelfvertrouwen kreeg een flinke knauw.

Toen ze bij De Overmolen binnenkwam, bleef ze vaak stilletjes in haar hoekje. We zagen snel in dat ze meer in haar mars had. Ze groeide in no time uit tot een gewaardeerde kracht in het boekhoudteam. Dat is voor Nadia een van de sterktes van De Overmolen: “je competenties worden er gevaloriseerd.”

Haar zelfvertrouwen nam toe. Door met andere collega’s en de trajectbegeleider te praten, leken sommige drempels niet meer zo hoog. Bovendien kon Nadia op de werkvloer veel Nederlands spreken. Een meerwaarde voor haar cv!

En dat wakkerde haar ambitie aan. Nadia, die een bachelor boekhouding op zak heeft, wil graag zelfstandig boekhouder worden. Daar moet je een pittige stage voor volgen. Op zoek naar zo’n stage werd haar plots een vast contract aangeboden. Om meteen te beginnen.

Met pijn in het hart nam Nadia afscheid van de Overmolen. Ze was graag langer gebleven, maar beseft ook dat je kansen moet grijpen wanneer die zich voordoen. En nu? Nadia is elke dag tevreden met haar uitdagende job en denkt met veel plezier terug aan haar tijd bij De Overmolen.