Thuisoppasdienst Kompanie@home zoekt nieuwe cliënten te Brussel

Ondanks een toenemende bevolkingsgroei en de alomtegenwoordige aanwezigheid van sociale media valt eenzaamheid in onze moderne wereld nog steeds niet weg te denken. En dat is jammer, vooral als je weet dat mensen van nature uit sociale wezens zijn. Kompanie@home, een project opgericht door vzw De Overmolen, heeft net tot doel heeft om deze eenzaamheid zoveel mogelijk uit de Brusselse samenlevingscontext te weren. De doelgroep waarop we ons richten bestaat uit ouderen die woonachtig zijn in Brussel en nood hebben aan gezelschap, of kompanie, zoals men in de volksmond zou zeggen.

Taken

Wat kun je echter concreet van onze dienst verwachten? Allereerst zijn we er natuurlijk om mensen gezelschap te bieden, maar ons takenpakket is wel wat gevarieerder dan dat alleen. Zo kunnen onze begeleiders ook helpen bij de bankzaken of administratie van de cliënten, wandelen ze samen met hen of staan ze hen bij wanneer ze een afspraak hebben met bijvoorbeeld de huisarts of de kapper. Dat alles kan tegen een zeer voordelig tarief dat bovendien afhankelijk is van het inkomen van de cliënt. Iederéén moet namelijk de mogelijkheid krijgen om van onze dienst gebruik te maken.

Iets voor u?

Momenteel is Kompanie@home op zoek naar nieuwe cliënten. Ken je een persoon uit het Brusselse die minstens 50 jaar oud is en die met onze hulp gebaat zou kunnen zijn, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Misschien kunnen wij deze persoon wel helpen door samen boodschappen te doen of door een luisterend oor aan te bieden. Onze medewerkers zijn geen verpleegkundigen of verzorgenden, maar kunnen wel naar andere diensten doorverwijzen indien dat nodig zou zijn. Kortom, bij de begeleiders van Kompanie@home ben je steeds in goede handen!