Vrijdag 9 februari 2018  : Bezoek en receptie bij De Kleppe

Rond 16 uur legden Laila, Lejo, Maduri en Isolina het werk op kantoor neer om in de sneeuw naar Brakel te rijden, waar zich het vakantiecentrum De Kleppe bevindt. In de vooravond zou er een receptie doorgaan waarop vrijwilligers, werknemers, sponsors en partners, en iedereen die op één of andere manier betrokken is bij De Kleppe waren uitgenodigd om de plek te bezoeken en om hen te bedanken voor hun inzet voor de organisatie.

Maduri, Billy, Laila en Isolina hadden de locatie nog nooit bezocht. Rik gidste ons doorheen de talrijke gangen, gemeenschappelijke zalen, bijgebouwen van de Grote Kleppe en de Mini Kleppe. Ook namen we een kijkje buiten, waar zich een speelplein, een kapel, siertuinen en een boerderijtje bevinden waar activiteiten met dieren doorgaan. We zagen er ezels, geiten, kippen, grote konijnen en paarden, en een klein hondje dat rond onze benen huppelde. Het was grappig te merken dat de kamers, om ze te kunnen herkennen, allen de naam droegen van een behaarde of bepluimde inwoner van een van de buitenhuisjes.

Rond 19 uur gingen we naar de hoofdzaal nabij de ingang, en zagen we een groot aantal mensen binnenkomen. Hapjes, die er even mooi uitzagen als ze smaakten, werden er op schotels aan de gasten aangeboden, die zich rond hoge tafels, in het rood gedrapeerd, bevonden. Er was een verfrissend drankje op basis van pompelmoes sap, een ruime keuze aan bieren in de streek gebrouwen, wijn en alcoholvrije drank waren de rest van de avond in overvloed aanwezig.

We mochten verschillende toespraken aanhoren, van onze voorzitter Johnny de Mot, onze directrice Sofie Vancoillie en de coördinator van het centrum De Kleppe Robin Ronsyn. Paul Saegerman werd verkozen tot vrijwilliger van het jaar en ontving een geschenk en enkele warme woorden van dank.

Bij deze gelegenheid werd de « partnermuur » uitgebreid (zie foto). De Kleppe heeft veel sponsors en partners en jaarlijks komen er nieuwe bij. Deze avond is dus vooral een feestmoment voor deze mensen. Zonder de steun en het engagement van de talrijke vrijwilligers zou De Kleppe nooit bestaan.

Rond 23 uur besloten we te vertrekken uit deze omgeving rond Brussel, allen heel gelukkig omdat we er andere mensen hadden ontmoet, van de frisse lucht en de sneeuw hadden genoten, en een interessante plek hadden leren kennen.

Artikel geschreven door Isolina Perez Fernandez