Kompanie@home

Sociaal-economieproject voor werknemers in een werkervaringstraject die senioren thuis bezoeken, hen helpen in hun dagelijks leven en zo werkervaring opdoen

Een thuiszorgdienst voor kwetsbare ouderen

 
Kompanie@home is een thuiszorgdienst voor kwetsbare ouderen, met als doel dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Het project bereikt zowel Belgen als mensen van andere origine, zowel mannen als vrouwen. Deze ouderen worden meestal doorverwezen door organisaties zoals dienstencentra, hebben vaak weinig of geen familie, en hebben een laag inkomen.

De werknemers van Kompanie@home gaan er thuis op bezoek om gezelschap te houden, samen kleine activiteiten te doen en als een soort brugfiguur op te treden tussen cliënt, familie en andere zorgverstrekkers. Elke nieuwe medewerker krijgt een korte opleiding om goed met deze ouderen te leren omgaan, hen passend te begeleiden, en om gericht te kunnen doorverwijzen naar meer gespecialiseerde zorg indien nodig.
 

De Overmolen

  • kreeg in 2014 haar erkenning om kwetsbare personen te begeleiden naar werk.
  • biedt haar dienstverlening aan als aanvulling op de bestaande thuiszorg zoals poetsdiensten, verpleging en verzorging.

Enkele cijfers sinds 2014

  • Totaal aantal klanten in begeleiding: 90
  • Totaal aantal bezoeken per week: 50
  • Totaal aantal medewerkers: 19

Getuigenissen

Marie-Thérèse: Op dit moment heb ik heel veel geluk. Ik ben omringd door parels. De medewerksters zijn parels, ook die op het bureau. Ik moet toegeven dat ik me erg verwend voel.”

Roza: “Ik hou veel van Hakima, zij is zo aardig. Weet je, het leven is niet meer zoals vroeger. Ik beweeg niet veel, ik reis enkel nog in mijn herinneringen. Bezoek krijgen is voor mij heel waardevol!”

Wil je een beroep doen op onze diensten? Neem dan contact op met ons. Wij komen graag bij u langs om af te spreken wat nodig is voor u en mogelijk voor ons.

Klik hier:

Gezelschap aan huis