Deprecated: Elementor\DB::is_built_with_elementor is verouderd sinds versie 3.2.0. Gebruik in plaats daarvan Plugin::$instance->documents->get( $post_id )->is_built_with_elementor(). in /home/sofie/domains/deovermolen.be/public_html/wp-includes/functions.php on line 5323
De Kleppe : Inleefsessie Autisme - De Overmolen - Draft

De Kleppe : Inleefsessie Autisme

In Vakantiecentrum De Kleppe ontvangen we regelmatig gasten met autisme. Maar hoe beleven zij vakantie op een nieuwe plek? Om de leefwereld van mensen met een autismespectrumstoornis beter te begrijpen nodigden we Annick en Liesbeth van Vlaamse Vereniging Autisme uit.

Tijdens een inleefsessie konden we zelf ervaren hoe het is om met een overvloed aan prikkels te worden geconfronteerd. In kleine groepjes werden we het leslokaal binnengeroepen. De radio maakte veel lawaai. Op onze bril zaten allemaal stipjes. Het licht was fel. We begrepen niet wat we moesten doen. Allemaal vreemde prikkels.

“Hoe hebben jullie dit zelf ervaren?”, vroeg Liesbeth ons. Oncomfortabel voor de ene, wat ongemakkelijk voor de andere. De ervaring is voor iedereen anders. En zo blijkt het ook met een autismestoornis te zijn. Duidelijkheid en respect voor de gevoelens en de behoeften van elkeen zijn net daarom zo belangrijk.