Vrijwilligers en stagiaires

Stagiair /vrijwilliger website en social media

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerd persoon die mits coaching en begeleiding voor ons de nieuwe website en onze social-mediapagina in wording kan beheren. Vind je het leuk om iets bij te leren over webdevelopment en –beheer, ben je fan van sociale media, wil je weten hoe je een elektronische nieuwsbrief stuurt, én wil je je inzetten voor een sociale organisatie? Of beheers je al deze competenties reeds en wil je ons mee ondersteunen in het onderhoud van de website en andere digitale media?

Maak dan deel uit van onze organisatie en help ons onze vernieuwde website te implementeren. Deze zal innovatief, creatief en informatief zijn, met afwisseling tussen tekst en beeldmateriaal.

meer info

Stagiair / vrijwilliger communicatie.

We zoeken iemand die op regelmatige basis teksten voor ons kan schrijven voor de website/elektronische nieuwsbrief. Deze items zijn verslagen van activiteiten, afnemen en uitschrijven van interviews, uitwerken van inhoudelijke stukken over het thema armoede en welzijn in Brussel.

De Overmolen is een social profit organisatie die zich al bijna 25 jaar inzet voor de strijd tegen armoede in een Brussels hoofdstedelijke context, dit door middel van de creatie van projecten rond huisvesting, samenwonen, opvang en begeleiding van mensen in armoede.

Projecten die in het verleden gecreëerd zijn: Pag-asa, Minor Ndako, Globe Aroma, Micro Marché,...

Momenteel zijn we onder andere bezig met de realisatie van een toegankelijk vakantiehuis voor groepen (www.dekleppe.be).

Heb je zin om al onze projecten te ontdekken en mee te helpen zichtbaarheid geven? Wil je in contact komen met een groot netwerk aan Brusselse organisaties die zich engageren voor een draagbare samenleving voor vele mensen die tussen de mazen van het net vallen? Ben je op zoek naar een waardevolle vrijetijdsinvulling waarbij rekening gehouden wordt met jouw beschikbaarheid en waarbij je ook van op afstand kan werken?

Neem dan zeker met ons contact op voor een eerste kennismaking.

Details:
- Vrijwilligerswerk
- Deeltijds
- Indiensttreding: zo snel mogelijk

Contactpersoon: Sofie Vancoillie
- 02/513.09.99
- sofie.vancoillie@deovermolen.be

Vrijwilliger / stagiair / student research

De Overmolen vzw is een organisatie die in 2017 25 jaar bestaat en bijgevolg bijna 25 jaar sociale projecten ontwikkelt in Brussel. Meer dan 10 organisaties binnen het welzijnsveld en het socio-culturele landschap kenden hun ontstaan in de schoot van de Overmolen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Pag-asa, Minor Ndako, Lhiving en Globe Aroma. Naar aanleiding van dit 25-jarig bestaan, dat we binnen twee jaar vieren, zijn we op zoek naar een stagiair of onderzoeker die in het kader van zijn of haar thesis onderzoek wil doen binnen het bestaande archief en in de media, en interviews wil afnemen van de stichters om de geschiedenis van de organisatie en haar impact op het Vlaams Brussels welzijnsveld vast te leggen.

Wat bieden we je aan?
- Een unieke kans om een bijdrage te leveren aan het zichtbaar maken van een belangrijk stuk geschiedenis van het Vlaams Brusselse welzijnsveld
- Uitbouw van een groot netwerk binnen de organisatie en haar partners
- Mogelijkheid om creatief aan de slag te gaan met het archief
- Een uniek thesisonderwerp met veel veldwerk
- Meewerken aan de verdere uitbouw van de organisatie door meer visibiliteit mee te geven
- Flexibiliteit in het werken

Wat verwachten we van jou?
- Interesse in het sociaal werk en het ontwikkelen van projecten
- Interesse in de geschiedenis van de organisatie
- Competenties voor het uitschrijven van verhaallijnen
- Competenties voor het afnemen van interviews
- Creativiteit en zin voor initiatief

Vrijwilliger(s) voor het aanleggen en onderhoud van een moestuin.

Op de St.Jorissite willen we graag een nieuw elan geven aan de innovatieve coworking en cohousing site. Hiervoor zullen we onder andere een stadstuin aanleggen (voor meer info, klik hier )

Hebt u groene vingers of wil u graag meehelpen aan de realisatie van onze stadstuin? Heeft u leuke ideeen voor de invulling van deze stadstuin? Of ben je contactvaardig en wil je mensen aanspreken en de werking rond de moestuin mee helpen uitbouwen?
Neem gerust met ons contact indien u hiervoor interesse heeft.