"Ik kan niet meer zien maar jullie zijn mijn ogen"

Sedert drie jaar zijn wij de ogen van Fatema voor alle dagelijkse taken: vechten met de handicap.

Ennasseri Fatema is een zeer afhankelijke mevrouw die begeleid wordt door de Overmolen vzw in het kader van het project Kompanie@home.

We doen van alles en nog wat, maar bij haar is de hoofdtaak gezelschap houden. Ze kan uren zitten praten over haar verleden en alles wat ze heeft mee gemaakt, vooral als we samen iets drinken of  eten vindt ze dat heel tof.

Boodschappen doen, schoonmaken, opruimen, eten voorbereiden en bedienen, post gaan halen, kleren naar de wasserij brengen: dat allemaal doen we ook vaak voor haar.

Jammer dat haar gezondheid haar in de steek laat. Zij is een dappere sterke vrouw die voor een korte tijd in een schoonmaak bedrijf heeft gewerkt en heel lang in de catering als chef-kok. Wanneer we opmerken dat het niet goed gaat met haar neem we contact op met haar zoon, haar huisarts of verpleegster. Samen gaan we ervoor zodat ze het zo lang mogelijk kan volhouden te blijven wonen in haar eigen huis .

Mevrouw Ennasseri is onlangs helemaal blind geworden.

Haar woorden blijven in mijn oren klinken: ”Ik kan niet meer zien maar jullie zijn mijn ogen”. En omdat ze zo fier is doet ze soms net alsof ze wel ziet !