Blogs

Eerste al-inclusief vakantiehuis in Vlaanderen geopend met de steun van … een varken

Het was het varken Kamiel, een van de zorgdieren van De Kleppe, dat de code kon kraken van de toegangsdeur van het allereerste al inclusief vakantiehuis in Vlaanderen. Voorzitter Johnny De Mot kreeg voordien – met opzet - een verkeerde cijfercombinatie toegestopt. Omdat de deuren niet openden, werd de hulp ingeroepen van varken Kamiel. Hiermee zetten de medewerkers op een ludieke manier het bijzondere karakter van de plek in Everbeek (Brakel) in de verf.

Lees meer

jaarverslag 2015

We hebben lang gezwoegd, maar eindelijk is hij er : het jaarverslag van 2015. Het verslag bestaat uit twee delen: de Brusselwerking en De Kleppe. Van beide entiteiten zetten we de belangrijkste pijlers in de verf. Telkens besteden we ook aandacht aan getuigenissen en input van bewoners, vrijwilligers, doelgroepmedewerkers en anderen.

Klik hier op de link  om het jaarverslag te raadplegen.

http://www.deovermolen.be/jaarverslag2015.pdf

 

Lees meer

De Overmolen in rouw wegens het overlijden van collega Mark Gilis.

 

Tijdens de paasvakantie is de Overmolen opgeschrikt door het plotse overlijden van haar dierbare collega. Mark was een heel loyale en fantastische collega, het verlies komt hard aan. Mark zette zich meer dan 10 jaar in voor onze organisatie.
Hij was gekend als een grapjas, de man met het eeuwige geduld, zijn nauwgezetheid en collegialiteit.

Lees meer

Toeristisch seizoen wordt met vreugde afgetrapt door moeders met kinderen in armoede in De Kleppe.

Een groep van een vijftigtal moeders met kleine kinderen in armoede genieten met volle teugen als eerste van een week vakantie in het pas gerenoveerde De Kleppe in Everbeek-Beneden.
Wij zijn vrijwilligers van de vzw A Place To Live uit Brussel. De vzw is erkend door vakantieparticipatie om met vrijwilligers vakantie aan te bieden voor mensen in armoede.

De hele groep hier ter plekke bestaat uit 19 nationaliteiten en origines*.

Lees meer

Prins Laurent en Prinses Astrid onder de indruk van Samenhuizen.

Op 23 februari mochten we hoog bezoek verwelkomen op de St. Jorissite. Ons project werd uitgekozen als praktijkvoorbeeld om de werking van de Brusselse sociale verhuurkantoren toe te lichten. Hoe het bezoek verliep, wordt perfect weergegeven in het filmpje dat gemaakt werd in samenwerking met filmmaker Frank Tierens. Dankzij de goede promotie zijn we er ook in geslaagd om dit bezoek in het 19u-journaal van Eén te krijgen.

Lees meer

Pages

Subscribe to RSS - blogs